Chef's Talk
-
Ο CHEF KAI H ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΤΟΥ
Πολλοί με ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για τη διοίκηση μιας μεγάλης μπριγάδας. Η μακρόχρονη εμπειρία μού έχει δείξει ότι δεν ...
19 Μαΐου -
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ;
Το αυγοτάραχο, αν θα το ψάξεις, θεωρείται από όλον τον κόσμο ένα από τα εκλεκτότερα ελληνικά ντελικατέσεν, για το οποίο εμείς οι άνθρωποι ...
05 Δεκεμβρίου -
ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ
Το θέμα της ωρίμανσης με τα κρέατα, να παλαιώνουμε τα κρέατα δηλαδή στην Ελλάδα δεν το είχαμε παλιότερα. Αυτό έχει συμβεί τα τελευταία ...
07 Μαρτίου -
ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ;
Η βιωσιμότητα στα εστιατόρια και γενικά στους χώρους Εστίασης δεν είναι μόδα, είναι η επιστροφή στην ανάγκη για τη συνέχεια της ...
21 Νοεμβρίου -
ΣΑΦΡΑΝ Η' ΑΛΛΙΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
Ένα από τα πολυτιμότερα κορυφαία γαστρονομικά προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα η ελληνική γη είναι το "Σαφράν" ή αλλιώς ο "Κρόκος", με τόπο...
28 Αυγούστου -
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ UMAMI;
Το Umami αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό όλων των γεύσεων που δεν μπορούν να ταυτιστούν συγκεκριμένα με μία. Δεν είναι κάτι ίδιο με το...
22 Μαΐου -
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ξεκινάμε να μιλάμε από το ότι η έμπνευση στη γαστρονομία είναι διαφορετική. Δεν μπορείς να πεις ότι όπως εμπνέομαι εγώ, μπορείς να ...
07 Μαΐου -
ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΕΦ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ;
Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές όταν κάθομαι και μιλάω με τον κόσμο, ακόμη και με φίλους, μου κάνουν κάποιες ...
03 Απριλίου -
ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ;
Το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον για εμένα γιατί με κάνει να ταξιδεύω με το μυαλό μου και να βρίσκω τις υποτιθέμενες απαντήσεις στα...
30 Ιανουαρίου -
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO
Τον περασμένο Νοέμβριο η UNESCO ανακοίνωσε πως εντάσσει την Θεσσαλονίκη στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of ...
08 Δεκεμβρίου